top of page

Vegan for everyone!


Jag ville göra ett projekt för att lyfta fram den veganska livsstilen. Inspirationen för projektet kommer från Karl Larssons (gäst på Kultiveras residens år 2014) projekt ”Din Mat”, och Ullas matlagningskurs. Finns det något bättre sätt att utbilda människor om veganism än direkt genom själva matlagningen?

Ibland verkar folk tro att veganer bara äter sallad, och att det är en jättesvår livsstil. Ofta när du berättar för någon att du är vegan möts du av frågan: "Men… vad äter du?!" och sedan börjar de prata om proteinbrist etc… Därför kallas kursen just "Vad äter du?” Jag vill visa att det är lätt att göra växtbaserad mat, och att en växtbaserad kost kan vara mycket fördelaktigt för både dig själv, miljön och naturligtvis också för djuren.

Målet med veganism är att orsaka så lite lidande i världen som möjligt. Medkänsla är nyckeln och det bör börja med din tallrik. Vi kan leva utan att använda djur som produkter, och med bonusen att vi själva också kan bli mycket friskare av det. Jag vet att det har varit ett problem för mig, som för så många andra, att ”veganisera” maträtter jag tidigare älskat. Efter ett tag lär man sig hemligheterna och knepen, och dessa vill jag nu dela med mig av.

Jag tycker om mat från hela värden, och att prova nya maträtter är ofta spännande. "Vad äter du?" kan bli en trevlig mötesplats för människor, där vi lär oss miljötänk och lagar mat från olika kulturer - mat som alla kan äta!

Recent Posts
Archive
bottom of page